Ratas: meie liidus pole kavaldamist (7)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümmekond aastat Keskerakonna jaoks tühjaks jäänud valitsustoolid saab Jüri Ratase abiga lõpuks taas täidetud. Laupäeval peetud Keskerakonna volikogu toetas tema tõusmist valitsuse peremeheks üksmeelselt. Tulevase peaministri paremal käel istuvad tulevane haridusminister Mailis Reps ja Keskerakonna peasekretär Jaak Aab ning vasakul käel Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.
Kümmekond aastat Keskerakonna jaoks tühjaks jäänud valitsustoolid saab Jüri Ratase abiga lõpuks taas täidetud. Laupäeval peetud Keskerakonna volikogu toetas tema tõusmist valitsuse peremeheks üksmeelselt. Tulevase peaministri paremal käel istuvad tulevane haridusminister Mailis Reps ja Keskerakonna peasekretär Jaak Aab ning vasakul käel Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid. Foto: Liis Treimann

Ülehomme täieõiguslikuks valitsusjuhiks tõusev Jüri Ratas peab tähtsaks, et Eesti ei piirduks vaid Tallinna ja Tartuga ning maksusüsteem saaks lõpuks värskendust.

Reede pärastlõunal jätsite teised läbirääkimispartnerid, võtsite kaasa SDE ja IRLi juhid, läksite salapärasesse paika ning hakkasite ministrikohti jagama, lõpetades oma töö laupäeva hommikul kell 8.40. Kas magada olete saanud?

Ikka. Aga on olnud kümme päeva tõsiseid läbirääkimisi. Oli päevi, mis kestsid öösel kella kaheni, aga ka päevi, mil lõpetasime poole nelja paiku.

Partnerid hindavad väga teie organiseerimise ja meeskonna kooshoidmise võimet. Kuidas te ise oma meeskonda hindate?

Meeskond on väga asine. Ma pole kunagi varem elus selliseid läbirääkimisi pidanud ja pean tunnistama, et selle kümne päeva jooksul on mulle väga meeldinud, et on olnud võimalus rääkida kõigist asjadest vabalt. Võimalikult vähese ilustamise ja poliitilise retoorikata. See on väga oluline.

Loomulikult moodustatakse valitsusi erinevatest poliitikatest, aga tähtis on see, et kõik saaksid asjadest ühtmoodi aru ning hiljem poleks kavaldamisi. Seda hindan ma väga kõrgelt, et saime asju vabalt arutada. See on väga suur väärtus.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles