Poolsada mandoliinimängijat panevad Viljandi helisema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidas on tantsumaja
Aidas on tantsumaja Foto: Pärimusmuusika aida arhiiv

Reedel kell 19 kutsutakse kõiki taas Viljandi pärimusmuusika aita tantsumajja. Kadripäeval toimuva tantsumaja panevad eriliselt kõlama ligi poolsada mandoliinimängijat.

«Südame paneb puperdama ja jalad lendlema suursugune orkester, kus mandoliine mängivad nii noored-vanad kui mehed-naised. Lääne-Virumaalt pärit pillimehed on sügishooajal tantsulist repertuaari harjutanud ja mängivad suure rõõmuga viljandlastele tantsuks,» kutsub tantsumaja perenaine Kairi Leivo kõiki erakordsele õhtule.

Lisaks mandoliinidele loovad peo meeleolu hiiu kandled Janne Suitsu, Annika Mändmaa ja Kadri Lepassoni kogenud sõrmede all, Liisa Koemetsa Tudengitrio ja nagu ikka, algab tantsumaja Merike Paberitsi tantsusammude õpitoaga. Täpsem info kodulehelt folk.ee või Facebookist ürituse lehelt.

Tantsumaja on Eesti pärimusmuusika keskuse loodud peoformaat, mis meenutab vanu häid külapidusid. Kord kuus saab vahetus õhkkonnas tantsu lüüa, nautida külapeo kaasakiskuvat meeleolu, kuulata elavat pärimusmuusikat koos ärksate pillimeeste ja mõnusa seltskonnaga. Õppida teadjate õpetusel tantsusammegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles