Ugala black box’i viimased päevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimane etendus Ugala ajutises teatrisaalis on 22. veebruaril.
Viimane etendus Ugala ajutises teatrisaalis on 22. veebruaril. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ugala teater on viimased 15 kuud tegutsenud ja etendusi andnud Viljandi äärelinnas vana tehase ruumides, mis ehitati 2015. aasta suvel ümber moodsaks ja hubaseks 250-kohaliseks teatrisaaliks. Ugala teatritöötajate kaasabil ehitatud black box`i tüüpi saal kujunes Eesti teatrimaastikul niivõrd erakordseks saavutuseks, et Eesti Kultuurkapital pidas seda aastapreemia vääriliseks.

Nelja kuu ehk 114 päeva pärast lõpeb Ugala teatrimaja renoveerimine, mis tähendab, et ajutiseks teatrikoduks loodud teatrisaal sulgeb peatselt oma uksed. November, detsember, jaanuar ja veebruar jäävad viimasteks kuudeks, mil publikul on võimalik Ugala black box`is etendusi nautida ning seejärel kaob auhinnatud teatrisaal igaveseks. Veebruari lõpus kolib teatrirahvas tagasi Vaksali tänava majja. Enne sulgemist on kõigil huvilistel aga võimalik külastada veel 59 etendust ning lavale jõuab veel kolm uuslavastust: muusikaline lastelavastus «Võlur Oz», arktiline triller «Sätendav pimedus» Märt Avandiga peaosas ning humoorikas ja teravalt ühiskonnakriitiline «Emadepäev».

Ugala ei ole piirdunud uues teatrikompleksis vaid etendustegevusega. Ohtrat publikumenu pälvisid ka mitmesugused lisategevused: teatrikino programm ning kohtumised filmitegijatega, näitused, raamatuesitlused, konverentsid ja enam kui tuhandepealise publiku osavõtul toimunud kogukondlikud peod.

Teatrisaal rajati peaaegu täies mahus Ugala teatritöötajate endi kätega ja võimalikult palju rakendati taaskasutusmeetodit, mille käigus äratati uuele elule vanad dekoratsioonid, saalitoolid ja mööbel. Teatrisaali ehitusele kulus 240 liitrit musta värvi, 3000 meetrit kaablit ja 6000 jm puitu. Saali seinu katab sisekujunduselemendina 13 000 liistu. Suure panuse UBB valmimisse andis ka mitu kohalikku ettevõtet. Saali idee autor ja projektijuht oli Kristjan Suits.

Viimane etendus Ugala ajutises teatrisaalis on 22. veebruaril 2017. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles