Tühja sest Brexitist – Facebook laiendab oma kohaolekut Suubritannias poole võrra

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicola Mendelsohn
Nicola Mendelsohn Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

Maailma suurim sotsiaalvõrgustik Facebook teatas otsusest kasvatada algaval aastal oma kohaolekut Euroliidust lahkuvas Suurbritannias 50 protsendi võrra ja avada Londonis uue peakorteri.

USA tehnoloogiagigant palkab riigis koguni 500 uut töötajat – arendajaid, turundajaid, projektijuhte ja müügitöötajaid. «Suurbritannia on jätkuvalt üks parimat kohti tehnoloogiaettevõtteks olemiseks,» ütles ettevõtte Londoni üksuse juht Nicola Mendelsohn BBC-ile.

Facebooki uus peakorter saab asuma ümberehitustesse haaratud Fitzeovia piirkonnas. «Paljud uutest töökohtadest on seotud kõrget kvalifikatsiooni eeldavate rollidega, kuna Suubritannia on koduks meie suurimale arendusüksusele väljaspool USA-d,» lisas Mendelsohn, kes on ühtlasi Facebooki asepresidendiks Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonnas.

Facebook on Suurbritannias välja arendanud näiteks päikeseenergial töötava mehitamata lennumasina Aquila, mis levitab internetti kaugpiirkondades. Just Londonis luuakse ka Facebooki versiooni ettevõtete siseseks kommunikatsiooniks.

Maailmas on levinud ohtralt kahtlusi, et pärast Suurbritannia otsust Euroopa Liidust lahkuda võivad suurkorporatsioonid asuda üle vaatama oma investeeringuid sellesse riiki.

Alles nädala eest teatas Google, et investeerib oma Londoni üksusesse miljard naela ja palkab aastaks 2020 sellesse juurde 3000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles