Igapäevased asjad, mis põhjustavad juuste väljalangemist

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Võib-olla teed neid asju iga päev ja seetõttu langevad su juuksed välja. Uurime lähemalt, mida ei tohiks oma juustele teha, et nad püsiksid terved ja ilusad.

BoldSky vahendusel toome lugejateni nimekirja igapäevastest asjadest, mis põhjustavad juuste väljalangemist. Ilmselt tulevad mõned asjad sulle üllatusena, sest need on nii tavalised ja paljud naised on harjunud neid iga päev tegema.

  1. Juuste kammimine kohe pärast pesu. Märjad juuksed on palju tundlikumad ja murduvad kergemini. Sellepärast ei tohiks oma juukseid märjalt harjata.
  2. Liigne pesu. Väga paljud naised pesevad oma juukseid iga päev, aga seda on liiga palju. Šampoonides olevad kemikaalid hävitavad juustes oleva loomuliku õli, mille tulemus on nõrgad juuksed.
  3. Palsami kasutamine peanahal. Palsam käib ainult juuste otstesse. Kui sa kasutad palsamit üle terve pea, siis juuksed lähevad kiiremini mustaks ja hakkavad välja langema.
  4. Liigne föönitamine, lokitamine, sirgendamine ja muu kuumaga töötlemine.
  5. Odavad juuksehooldusvahendid. Tavaliselt teevad kallid brändid oma toodete arendamisel palju uuringuid ja seetõttu ei tasuks juukseid hooldada kõige odavamate toodetega, sest nad võivad sisaldada palju rohkem kemikaale kui kallid tooted.
  6. Must peanahk. Pesta ei tohi liiga tihti, aga mustad juuksed ei ole ka head. Mustus võib tekitada infektsiooni, mis kahjustab juukseid ja põhjustab juuste väljalangemist.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles