Ahv ründas Liibüas tüdrukut, sellele järgnes kättemaks ja vähemalt 20 hukkunut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa Sabha mässavad hõimud
Liibüa Sabha mässavad hõimud Foto: SCANPIX

Põhja-Aafrika riigi Liibüa lõunaosas Sabhas ründas ahv tüdrukut, sellele järgnes kahe hõimu vaheline võitlus, milles on hukkunud vähemalt 20 inimest.

Rahvusvahelise meedia teatel lahvatas vägivald pärast seda, kui Gaddadfa hõimu kuuluva mehe kodustatud ahv ründas teise hõimu tüdrukut, rebides tal peast rätiku, mis on mosleminaiste kohustuslik peakate.

Lisaks olevat ahv tüdrukut hammustamisega vigastanud.

Awlad Suleimani hõim maksis tüdruku eest kätte, tappes kolm Gaddadfa hõimu meest ja ahvi ning siis lahvatas kahe hõimu vahel «sõda», milles on senistel andmetel kaotanud elu vähemalt 20 inimest ja 50 inimest on saanud vigastada.

Reutersi teatel on Sabha mõlemal juhtival hõimul olemas relvastatud üksused, veel olevat kasutatud tanke ja tankitõrjerelvi.

Liibüa diktaator Muamar Gaddafi hukkus 2011. aasta oktoobris mässuliste käe läbi ja pärast seda on Liibüas olukord olnud pingeline, kaasa arvatud Sabhas, kus pidevalt on leidnud aset hõimudevahelised kokkupõrked.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles