Trummitaldrikute tippklass

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pilt (Toomas Paiste, trummar Jaak Ahelik ja Robert Paiste) on tehtud Tallinnas Vabaduse väljakul 1996. aastal. Ahelik käis Paiste Šveitsi tehases külas juba 1989. aastal ning sai kingituseks taldrikud, mis on tal siiani alles. Eestist lahkudes oli Robert 7- ja Toomas 1-aastane ning nende ema, kellega Toomas 2002. aastal Eestis Eurovisioonil käis, kõneles ka eesti keelt.
See pilt (Toomas Paiste, trummar Jaak Ahelik ja Robert Paiste) on tehtud Tallinnas Vabaduse väljakul 1996. aastal. Ahelik käis Paiste Šveitsi tehases külas juba 1989. aastal ning sai kingituseks taldrikud, mis on tal siiani alles. Eestist lahkudes oli Robert 7- ja Toomas 1-aastane ning nende ema, kellega Toomas 2002. aastal Eestis Eurovisioonil käis, kõneles ka eesti keelt. Foto: Erakogu

Kuidas võiks tillukese Eestiga seostuda sellised suured artistid nagu Led Zeppelin, AC/DC, Pink Floyd, Scorpions, One Direction, Miley Cyrus, Eric Clapton, Paul McCartney, U2 ja Lenny Kravitz? Ühendavaks märksõnaks on Paiste – nimelt on kõigi nende trummarid uhkusega kasutanud Eesti päritolu maailmakuulsa pillitootja Robert Paiste löökriistu.

Pillidega vähem kursis olevad inimesed ei oska aimatagi, kui hea mainega see peamiselt trummitaldrikuid ja gonge tootev ettevõte tegelikult on. Muusikamaailmas on Paistet võrreldud lausa luksusauto Lamborghiniga ning trummitaldrikute tootjate edetabelites on firma sageli esikolmikus. Paiste pillide kõla nimetatakse muusikute ringis ikooniliseks ning nende kvaliteeti raudkindlaks.

Eelmisel nädalal ilmus eduka ettevõtte kodulehele aga kurb uudis sellest, et 84-aastaselt lahkus meie seast Paiste visionäär ja tugisammas Robert Paiste. Tema olulisust muusikamaailmas kinnitavad paljude tuntud muusikute kaastundeavaldused sotsiaalmeedias. Teiste seas toetas tema lähedasi soojade sõnadega Pete Korpela, kes on esinenud Robbie Williamsi ja Josh Grobaniga, ZZ Topile trumme tagunud Mike Miheli, Michael Jacksoni ja Cyndi Lauperiga esinenud Sammy Merendino, Stingiga koostööd teinud Chris Wabich ning Whitesnake’i ja Ozzy Osbourne’iga mänginud Brian Tichy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles