Veisekasvatajad keerasid rohelise pulli pärast tülli

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Liivimaa Lihaveis juhataja Katrin Noorkõiv süüdistab konkurenti tarbija eksitamises.
MTÜ Liivimaa Lihaveis juhataja Katrin Noorkõiv süüdistab konkurenti tarbija eksitamises. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Lihaveise kasvatajaid ühendav MTÜ Liivimaa Lihaveis süüdistab kaubamärgi omastamises oma ammust koostööpartnerit Arke Lihatööstust, mis registreeris Liivimaa Lihaveisega äravahetamiseni sarnase märgi ning müüb selle all veiselihatooteid.

Alates 2014. aastast eristab Liivimaa Lihaveis tooteid märgiga «Riiklikult sertifitseeritud rohumaaveiseliha», vahendab Äripäev. Paar kuud pärast Liivimaa Lihaveise toodete turule jõudmist esitas Arke Lihatööstus patendiametile kaubamärgitaotluse, mis sisaldas nii sõna «rohumaaveis» kui ka rohelist pulli.

«Arke vaatas, et meie rohumaaveis on eristuv, ja kuna see ei olnud patenteeritud, siis nad tegid ise selle asja ära,» rääkis MTÜ Liivimaa Lihaveis juhataja Katrin Noorkõiv ja selgitas, et kvaliteedimärk ei saa võrduda kaubamärgiga, sest siis ei oleks kvaliteedikaval enam mingit mõtet. 

Arke Lihatööstuse juhataja Andres Trumm ütles, et vaidlus kaubamärgi teemal on väga ebameeldiv, kuid samas ei tunne ta, et Arke tööstus oleks midagi valesti teinud. Ta selgitas, et juba 2010. aastal loodud Eesti-Šveitsi ühisfirmas Vianco ACB oli šveitslastel kava, kuidas tuleb veiseid pidada, et nende liha vastaks turu kõrgetele nõudmistele.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles