Advokaadid tegid seadusemuudatuse äriks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatava pildiga suitsupakid mõjuvad šokeerivalt nii suitsetajatele kui mittesuitsetajale, mistõttu on mitmed ettevõtjad asunud otsima võimalusi nende katmiseks.
Hoiatava pildiga suitsupakid mõjuvad šokeerivalt nii suitsetajatele kui mittesuitsetajale, mistõttu on mitmed ettevõtjad asunud otsima võimalusi nende katmiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Tubakaseaduse muudatused andsid tõuke kahe advokaadi ettevõtte sünnile - noored naised hakkasid tootma kolepiltidega sigaretipakkidele ümbriseid.

«Hiljutised tubakaseaduse muudatused tõid poelettidele hirmsate piltidega sigaretipakid, mis peletavad nii suitsetajaid kui ka mittesuitsetajaid,» rääkis Magnussoni büroo advokaat Sille Lehtsaar, vahendab Äripäev

Kui Lehtsaar koos kolleegi, samuti Magnussoni büroo advokaadi Mirjam Võsuga muudatustest esimest korda luges, tekkiski neil mõte hakata tootma sigaretipaki ümbriseid. Suve hakul asutasid nad ettevõtte ICON Accessories OÜ ning asusid koos Eesti partneriga käsitööna valmistatud sigaretipaki ümbriseid tootma.

Tänavu mais jõustunud uus tubakaseadus tõi vastavalt Euroopa Liidu tubakadirektiivile sigaretipakkidele senisest räigemad terviseohu hoiatused, mis koosnevad tekstiosast ja šokeerivatest piltidest. 

«See, et sigaretipaki ümbris varjab koleda pildi, ei ole vastuolus seadusandja eesmärgiga, sest tarbija näeb sigaretipaki pilti niikuinii, näiteks sigarette ostes,» põhjendas Võsu.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles