Soome jälgib sadu võimalikke islamiäärmuslasi

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isise võitleja Iraagis Mosulis 2014. aasta juunis.
Isise võitleja Iraagis Mosulis 2014. aasta juunis. Foto: Reuters/ScanPix

Mullu septembris Iraagis enesetapurünnaku korraldanud ISISe võitleja oli Soome kodanik, kinnitas eile Soome kaitsepolitsei (Supo) juba varem põhjanaabrite meedias levinud infot.

Supo juht Antti Pelttari ei täpsustanud, mitu inimest terrorist surmas ja kuidas ta rünnaku läbi viis. Pelttari lisas, et teadaolevalt on see esimene kord, kui Soome päritolu isik  enesetapurünnaku korraldas.

Supo juhi sõnul on Soomest islamiäärmuslastega liitunud teadaolevalt umbes 80 inimest ning üks vähemalt neist on tõusnud rühmituse hierarhias kõrgele. «See määr on moslemi kogukonna suurust arvestades maailma kõrgeim,» lausus Pelttari.

Pelttari sõnul on seetõttu suurendatud jälgimise all olevate isikute arvu, kellel arvatakse olevat sidemeid džihadistidega. «Enne oli jälgimise all umbes 200 kahtlustatavat, kuid nüüd on see arv üle 300,» ütles Pelttari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles