Romek Kosenkranius: Linnaeelarve püsib tasakaalus

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea (Toomas Kivimägi valimisliit)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: Pärnu linnavalitsus

Läinud nädalal toimus volikogus Pärnu linna 2017. aasta eelarve esimene lugemine. Linnavalitsus on saatnud volikokku eelarve projekti, kus tulusid on plaanitud 49,65 miljoni ja kulusid 44,29 miljoni euro eest. Võrreldes tänavuse eelarvega tähendab see tulusid 8,1 ja kulusid seitse protsenti enam. Üle poole tuludest ehk 52 protsenti on kavandatud maksutuludest, 16,6 protsenti teenuste müügist ja 29,5 protsenti toetustest.

Kuigi tänavune maksutulude laekumine on üle aastate parim, oleme järgmise aasta eelarve puhul konservatiivsed. Kohalikud omavalitsused ootavad vastselt keskvalitsuseltki majandussurutise-eelse omavalitsustele eraldatava tulumaksu osa taastamist tasemel 11,93 protsenti.

Milline on Pärnu linna 2017. aasta eelarve projekt? 2017. aasta eelarve prioriteetideks on seatud tasakaalus ja ootamatuid muutusi trotsiv eelarve, linna haridusasutuste pedagoogiliste töötajate töötasu tõstmine ja investeeringud haridusse ja linnaruumi, kasutades ära maksimaalselt Euroopa Liidu tõukefondide raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles