Süüriast Eestisse toodud pere tuli isast lahutada (34)

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädalal leidis ühes Eestisse paigutatud pagulasperes aset see, mida ametkonnad juba mõnda aega peljanud on. Perepea tuli vahi alla võtta.

Politsei kõrgendatud huvi alla sattus eelmisel nädalal sõjapõgenike pere, kus kasvab mitu väikest last. Väidetavalt ähvardas nüüdseks juba kuid Eestis elanud mees 12. novembril oma naise ära tappa.

Esialgu jõudsid politseini vaid kuulujutud. Polnud selge, kas keegi on saanud viga või millisest perekonnast üleüldse jutt käib. Läinud kolmapäeval jõudis informatsioon tugitöötajate kaudu sotsiaalministeeriumisse ja sealt viimase lülina politseisse.

Praeguseks on uurimise käigus selgunud, et mees võib olla naise kallal vägivallatsenud ka varem.

«Inimesed valiti, tehti intervjuud, anti ohuhinnangud, aga sellest kõigest sõltumatult saime siia Eestisse ikkagi täiesti tavalised inimesed,» nentis politsei- ja piirivalveameti (PPA) ennetuse ja süüteomenetluse büroo juhtiv korrakaitseametnik Kalvi Almosen. «See tähendab, et nende inimestega juhtuvad n-ö tavalised asjad, mis juhtuvad kahjuks ka meie Eesti peredes. Samas peab arvesse võtma, et stressitase on neis peredes oluliselt kõrgem. Erinevas kultuuriruumis kõrgema stressitasemega on suurem tõenäosus, et omavaheline suhtlus võib minna inetuks. Me peame suutma selliseid perekondi rohkem toetada.»

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles