Haldusreformi vaenava vallavanema portree

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pala vallavanem Jozsef Weinrauch.
Pala vallavanem Jozsef Weinrauch. Foto: Kristjan Teedema

Üks haldusreformi vastaste kompromissitumaid käilakujusid, Pala vallavanem Jozsef Weinrauch on üksiti näide sellisest omavalitsusjuhist, kelle toetajad volikogus sõltuvad valla toiduahelast, sellal kui vastaste elu tehakse kibedaks.

26 omavalitsusjuhti taotlevad riigikohtult haldusreformi seaduse mitmesuguste sätete kehtetuks tunnistamist, äsja tegi 12 vallavanemat uuele koalitsioonile ka ühispöördumise, nõudes haldusreformi peatamist. Weinrauch on olnud kõige enesekindlamaid haldusreformi vastaseid.

Kes on Weinrauch ja mis on Pala vald? Pala vald on vähem kui 1100 elanikuga metsane väikevald Jõgevamaal, mis piirneb Tartu maakonnaga. 64-aastane Weinrauch on veterinaariharidusega ungarlane, kes tuli Eestisse 1969. aastal Taga-Karpaatiast, mis enne Esimest maailmasõda oli kuulunud Austria-Ungari keisririigi ja pärast Teist maailmasõda Nõukogude Liidu koosseisu. 1982. aastal sai temast Pala kolhoosi aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles