Pentagon: USA droonirünnak tappis Süürias Al-Qaeda kõrge liikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon MQ-1 Predator.
USA droon MQ-1 Predator. Foto: SCANPIX

USA droonirünnakus Süürias hukkus terrorivõrgustiku Al-Qaeda kõrge liige Abu Afghan al-Masri, kes varasemalt tegutses Afganistanis, teatas Pentagon teisipäeval.

Rünnak toimus 18. novembril Loode-Süürias Sarmada lähistel, ütles Pentagoni pressiesindaja Peter Cook.

«Egiptlasest Masri liitus algselt Al-Qaeda Afganistani haruga ning hiljem liikus edasi selle Süüria harusse,» lisas Cook.

«Tal oli sidemeid Edela-Aasias tegutsevate terrorirühmitustega, kaasa arvatud rühmitustega, mis sooritasid rünnakuid USA ja koalitsioonivägedele Afganistanis ja nendega, milles kavandatakse rünnakuid lääneriikide vastu.»

Esindaja ei täpsustanud Masri rolli Al-Qaedas, öeldes vaid, et tal oli võrgustikus kõrgetasemelise juhi roll. «Tegemist on isikuga, kes aitas organiseerida Al-Qaeda tegevusi, ning ta on olnud meie radaril mõnda aega,» lisas Cook.

USA juhitud koalitsioon ründab Süürias peamiselt äärmusrühmitust Islamiriik, kuid sihtmärkideks on olnud ka liidrid teistest äärmusrühmitustest nagu Al-Qaedaga seotud Al-Nusra Rinne, mida nüüd tuntakse nime all Fateh al-Shami Rinne.

Pentagon teatas oktoobris, et Süürias Idlibi lähistel tapeti USA droonilöögiga Al-Nusra kõrge juht Ahmed Salama Mabrouk, keda tunti nime all Abu Faraj.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles