Prantslane leidis päranduseks saadud majast 100 kilogrammi kulda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Prantsusmaal Normandias asuvast pärandiks saadud majast leitud kullast
Osa Prantsusmaal Normandias asuvast pärandiks saadud majast leitud kullast Foto: SCANPIX

Prantsusmaal elav mees sai Normandias Évreux’s  päranduseks maja, millest leidis 100 kilogrammi kuldmünte ja kullakange, mille väärtus on miljoneid eurosid.

Kohaliku oksjonimaja esindaja Nicolas Fierfort'i teatel oli majas 5000 kuldmünti, kaks 12-kilogrammist kullakangi ja 37 ühekilogrammist kullakangi, edastab The Local.

Fierfort'i, kes külastas maja, et hinnata uue omaniku jaoks selles olev mööbel ära, teatel on «saagi» koguväärtus 3,5 miljonit eurot ja see oli väga hästi peidetud.

«Kuld oli peidetud eri kohtadesse, mööbli sisse ja alla, vannituppa, pesukappidesse, ühesõnaga igale poole,» teatas oksjonimaja esindaja.

Anonüümseks jääda soovinud uus majaomanik, kelle seos eelmise omanikuga on teadmata, komistas kulla otsa mööblit liigutades.

Esmalt leidis ta väikese kuldmünte täis karbi, mis oli kruvitud kapi alla. Ta hakkas teadlikult maja läbi vaatama ja leidis veel kulda, kaasa arvatud kullakange.

Kui suur kogus kulda oli leitud, helistas omanik oma advokaadile, et temalt nõu küsida ja kullalaadung üle vaadata.

Oksjonimaja eksperdi hinnangul olid kuldmündid ja kullast kangid ostetud eelmise majaomaniku poolt 1950. – 1960. aastatel seaduslikult.

Kulla olemasolu kinnitasid kunagise omaniku dokumentide seas olevad paberid.

Uus omanik on suure osa kullast juba müünud, kuid meedia arvates saab suurima tulu siiski maksuamet.

Prantsusmaa seaduse kohaselt peab päranduse saaja maksma 45 protsendi suurust pärandimaksu ning see kehtib ka Évreux’s maja ja kulla pärinud isiku kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles