Ministeerium: mahepood pole õiguslikult reguleeritud mõiste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi maaeluministri ametisse astuv keskerakondlane Martin Repinski kommenteeris täna Postimehe päevaintervjuus oma kitsefarmiga seonduvat.
Peagi maaeluministri ametisse astuv keskerakondlane Martin Repinski kommenteeris täna Postimehe päevaintervjuus oma kitsefarmiga seonduvat. Foto: Mihkel Maripuu

Maaeluministeeriumi kinnitusel pole mahepoe mõiste õiguslikult reguleeritud, mistõttu võib mahepoes müüa ka mittemahedat kaupa.

«Mahedana märgistatult ei tohi müüa tooteid, mis ei ole mahedad, seda reguleerib mahepõllumajanduse seadus. On poed, kus mahetoodete sortiment on laiem, kuid jaekaubandusettevõtteid tervikuna mahedana ei tunnustata. Põhimõte on, et konkreetne toode, mida mahedana märgistatult müüakse, peab vastama mahepõllumajandusele kehtestatud nõuetele,» ütles maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Eva Lehtla BNS-ile.

Kolmapäevane Eesti Ekspress kirjutab, et Eesti uueks maaeluministriks saava Martin Repinski kitsejuust on imporditud ning pole mahetoode, ka on ta maksnud makse mustalt ja jätnud maksmata palgad; Repinski sõnul on tegu laimuga ja ta on lubanud lehe kohtusse kaevata.

Loe või vaata Postimehe päevaintervjuud Repinskiga siit.

Repinskile kuuluva Konju mahetalu kitsejuustu müüakse kõikjal Eestis. Kaks aastat tagasi avas Repinski talupoe Tallinna kesklinnas, Lembitu tänaval. Poe eesmärk oli müüa vaid eestimaist talukaupa ja mahetooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles