Viis teemat, mida paarid väldivad, aga ei tohiks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kas sa oled oma kaaslasega finantsasjadest rääkinud? Kui ei ole, siis võiksite seda kindlasti teha. Sama kehtib laste ja töö ning pereelu tasakaalus hoidmise kohta. Nendest asjadest tuleb rääkida, kui plaanite terve elu koos veeta. 

Verily Magazine vahehendab, et John Gottman on teinud sellel alal palju uuringuid ja ta väidab, et enamik probleeme abielus on tingitud töö, pere, seksi, reeglite ja laste vahelisest dünaamikast. Kusjuures kõikidest nendest asjadest tuleks rääkida enne abiellumist. Vastasel korral sisenetakse abiellu ootustega, milleni paariline ei pruugi küündida ja siis pettutakse ning minnakse tülli. Siin on viis põhilist teemat, mida tuleks kindlasti enne abiellumist arutada.

  1. Finantsasjad. Põhiliselt võiks rääkida sellest, kuidas kumbki teist suhtub laenudesse ja säästmisesse. Kas teil on ühine rahakott või hoiate oma rahaasju eraldi? Kui te ei räägi omavahel sellest, mille peale te tahaksite raha kulutada, siis see kõik kokku võib viia pettumuste ja stressini.
  2. Piirid. Väga oluline on leppida kokku, mis asjad on suhtes lubatud ja mis ületavad igasuguse piiri. Näiteks võiks rääkida sellest, kuidas suhtutakse üksteise telefonis või arvutis käimisesse. Kas see on okei, kui arvutil on parool peal ja sinna pääseb iga üks oma kontoga? Samamoodi võiks arutada selle üle, kui suurt rolli mängivad teie suhtes perekond ja sõbrad. Kuidas eelistate puhkamas käia, kas kahekesi või mõne teise paariga koos? Need on kindlasti olulised asjad millest rääkida, sest hiljem võivad teatud valikud kaaslastele pettumuse valmistada.
  3. Töö ja eraelu tasakaal. Sellest on väga oluline rääkida, et teada saada, kui palju vajavad partneri aega, et olla omaette või koos. Näiteks, kas sa eeldad, et su kaaslane jõuab iga päev kell viis koju? Kes vastutab majapidamistööde eest? Pea meeles, et sinu ootused võivad olla hoopis teistsugused kui su kaaslase omad.
  4. Iseloom. Kommunikatsioon sõltub inimeste iseloomust. Paarilised võiksid teada, mis teisele meeldib (muusika, toit, filmid jne). Samamoodi peaks rääkima unistustest ja ootustest ning sellest, kuidas tavaliselt tülisid lahendatakse. Kas te hakkate kohe probleemile lahendust otsima või tahate enne rahuneda?
  5. Lapsed. Ootused laste ja vanema rollida osas on nii tähtsad, et nendest peab rääkima enne abielu. Kuidas te tulevikku näete? Kes jääb lapsega koju? Kui palju lapsi te tahate? Sellest tuleb rääkida kindlasti enne seda, kui laps on käes ja vajab hoolitsust. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles