Iraagi väed võtsid Mosuli piiramisrõngasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhulöögis hävitatud Mosulisse viiv sild linnast lõunas.
Õhulöögis hävitatud Mosulisse viiv sild linnast lõunas. Foto: Felipe Dana/AP/Scanpix

Iraagi väed lõikasid äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) käes oleva Mosuli ära läänepoolsetest varustusliinidest, võttes riigi suuruselt teise linna piiramisrõngasse, ütlesid täna julgeolekuametnikud.

Šiitlikud Hashed al-Shaabi omakaitseväed jõudsid Mosulist läänes Tal Afari Sinjariga ühendavale teele, kohtudes seal kurdi pešmergavägedega, ütlesid ametnikud.

ISISe uudisteagentuur Aamaq teatas varem, et täna hävis USA koalitsiooni õhurünnakus Mosulile neljas sild üle Tigrise jõe.

Tegemist on teise õhurünnakuga Mosuli sildade vastu sel nädalal ja kui silla purustamine leiab kinnitust, siis see tähendaks, et Mosulis on veel ainult üks üle Tigrise jõe viiv kasutuskõlblik sild.

USA koalitsioon silla võimalikku hävitamist ei kommenteerinud.

Mosulis oli enne eelmisel kuul alanud Iraagi valitsusvägede operatsiooni linna tagasivallutamiseks viis silda üle Tigrise jõe.

Iraagi eliitväed võitlevad Mosuli idaosas pühasõdalastega alates 1. novembrist ja neil on õnnestunud vallutada mitu linnajagu.

Operatsioon Niineve provintsi pealinna vabastamiseks ISISe käest algas 17. oktoobril.

Mosul on viimane veel ISISe käes olev Iraagi suurlinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles