Kitt: juba praegu maksavad pangad kasumist 5-10 protsenti lõivudeks (4)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kitt
Robert Kitt Foto: Jaanus Lensment

Pangaliidu juht Robert Kitt ütles, et Eestis maksavad pangad juba praegu, enne uue koalitsiooni lubatud pangalõivu kehtestamist, märkimisväärse osa kasumist lõivudeks.

Uus võimuliit tahab kehtestada aastast 2018 pankadele lõivu, kuid plaani täpsem sisu on rahandusministeeriumi kinnitusel alles väljatöötamisel, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Seni on kõneldud maksumäärast vahemikus 0,04 protsenti - 0,4 protsenti panga varadelt, mis peaks tooma eelarvesse juurde 28 miljonit eurot aastas.

Swedbanki juhatuse esimees, pangaliidu juht Robert Kitt tahaks teada, mille pealt see number arvutatud on. « Juba aastaid maksavad pangad finantsinspektsiooni järelevalve tasu - nii et hinnanguliselt on Eestis sõltuvalt aastast viie ja kümne protsendi vahel kasumist makstud erinevaid lõive,» lausus ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles