Pildid ja video: Tokyos tuli üle 50 aasta lumi varakult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani pealinnas Tokyos sadas ebatavaliselt vara maha esimene lumi, mille tõttu elu aeglustus ning oli liiklusõnnetusi ja –ummikuid.

Reutersi teatel sadas eelmisel korral esimest lund nii vara 54 aastat tagasi.  

Jaapani meteroloogide sõnul on jaapanlased harjunud maavärinate, kuid mitte novembris maha sadava lumega.

Esimene lumi Tokyos
Esimene lumi Tokyos Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/Scanpix

Eelmisel korral sadas Tokyos 24. novembril lumi maha 54 aastat tagasi ehk 1962. aastal. Siis oli USA presidendiks John Kennedy ja üks kuu varem oli Bob Dylan andnud välja oma debüütalbumi.

Tokyos hakkas temperatuur langema juba eile, esmalt sadas vihma, siis lörtsi, mis varahommikul läks üle lumeks. Tokyos on temperatuur nulli ümber, päevaseks ajaks lubatakse 2 – 3 soojakraadi, kuid öisel ajal võib olla miinuskraade.

Esimene lumi Tokyos
Esimene lumi Tokyos Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/Scanpix

Jaapani pealinnas ja selle ümbruses on novembri lõpus temperatuur tavaliselt 14 – 20 soojakraadi. Tokyos sajab  tavapäraselt lund jaanuaris ja veebruaris, kuid lumikate ei jää kuigi kauaks püsima.

Jaapani meteoroloogiateenistus lubab veel mõnda aega lumesadu, kuid pärast seda hakkab temperatuur tõsuma ja ilm muutub kuivemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles