Ligi 60 000 metallust ja üle 40 000 tonni metallkonstruktsioone aastas

Peeter Raidla
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Statistikaamet on teist aastat järjest pidanud kuude kaupa arvestust metallist uste ja akende ning metallkonstruktsioonide tootmise üle Eestis. Kui nendest andmetest lähtuda, siis võib öelda, et Eesti metallitööstus areneb tõusvas joones, vähemalt metallist uste, akende ja raamide tootmise alal.

Kui kogu 2015. aastal valmistati Eestis ühtekokku 54 546 metallist avatäidet, siis tänavu on ainuüksi esimese üheksa kuuga toodetud üle 58 800 metallist ukse ja akna. Mõistagi viitab see otseselt hoogustunud ehitustegevusele.

Võib arvata, et tänavu ületatakse ka metallkonstruktsioonide ja nende detailide tootmismaht mullusega võrreldes. Kui 2015. aastal valmistati Eestis veidi enam kui 46 000 tonni erinevaid metallkonstruktsioone, siis tänavu esimese üheksa kuuga jõudis nende tootmismaht 36 000 tonni lähedale.

Hea meel on tõdeda, et mitmed olulised metallitööstusettevõtted tegutsevad väljaspool suuri keskusi. Kahest sellisest ettevõttest, Viljandimaa aktsiaseltsist Nuia EPT ja Läänemaal tegutsevast aktsiaseltsist K.Met teeme meiegi oma tänases Maa Elus juttu.

Foto: Maa Elu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles