Prantsuse politseiallikas: Islamiriigi rakuke plaanis 1. detsembril rünnata Disneylandi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis Disneylandi sissepääs
Pariisis Disneylandi sissepääs Foto: SCANPIX

Prantsuse politseiallika teatel plaanisid Islamiriigi toetajad teha 1. detsembril Pariisis rünnaku, kaasa arvatud jõuluturul ja Disneylandis.

Allika sõnul leidsid uurijad, et kahtlusalused isikud on teinud mitmeid internetiotsinguid Champs-Élysées jõuluturu, Disneylandi lõbustuspargi, Pariisi idaosas asuvate kohvikute ja restoranide ning Pariisi kriminaalpolitsei peakorteri ja metroojaamade kohta, edastab The Local.

Prantsuse politsei pidas möödunud nädalal pärast kaheksa kuud kestnud uurimist Strasbourgis ja Marseilles’s kinni seitse kahtlusalust isikut, kellest kaks hiljem vabastati.

Viis isikut on seni vahi all, kuna neid kahtlustatkse terrorirünnakute plaanimises.

Üks ülekuulatutest tunnistas, et nad kuuluvad äärmusrühmituse Islamiriik Prantsusmaa rakukesse ning neil oli plaanis teha detsembri alguses Pariisis mitu rünnakut.

Osa sellesse gruppi kuulujaid said käske Süürias tegutsevatelt džihadistidelt.

Prantsuse politsei leidis rakukese kokkusaamispaiga läbiotsimisel kaks käsirelva, ühe atomaatpüstoli, püstolkuulipilduja ja džihadistide propagandat.

Prantsusmaa pealinnas Pariisis panid džihadistid aasta tagasi toime mitu rünnakut ning seni kehtib seal kõrgendatud julgeolekurežiim.

2015. aasta jaanuaris ründasid relvastatud isikud satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetust ja juudi kauplust.

Kümme kuud hiljem tegid Islamiriigi käsilased rünnaku Pariisi Bataclani kontserdimajale, rahvusstaadionile ja mitmele Ida-Pariisi söögikohale.

Juulis ründas radikaliseerunud ekstremist Nice’is, sõites rannaäärsel promenaadil veoautoga rahvamassi, tappes 86 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles