Naabritest hoolimine tõi aasta küla tiitli

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa aasta küla Väike-Rakke asub Rannu vallas Tartu-Viljandi maantee ääres. Vaid saja elanikuga küla peab uuel aastal üleriigilisel võistlusel rinda pistma teiste maakondade parimate paikadega.
Tartumaa aasta küla Väike-Rakke asub Rannu vallas Tartu-Viljandi maantee ääres. Vaid saja elanikuga küla peab uuel aastal üleriigilisel võistlusel rinda pistma teiste maakondade parimate paikadega. Foto: Margus Ansu

Eile said Ühisnädala raames tunnustuse Tartumaa aasta küla, vabakondlane, kodanikuühendus ja neid toetav omavalitsus ning kolm edumeelset ettevõtet.

Eile õhtul selgus Athena keskuses, milline küla läheb järgmisel aastal Eesti aasta küla võistlusele Tartumaad esindama. Selle au pälvis võistlusel üles antud kandidaatidest kõige väiksem ehk Väike-Rakke küla Rannu vallast, seal elab alla saja inimese.

«See oli küla, kuhu minnes ja kus küla tegemistest kuuldes tekkis kogukonnatunne. Külaelanikud ja valla juhid rääkisid oma tegevustest, koostööst valla ja ettevõtjatega ning teistest külaelanikest südamlikult ja hoolivalt. See on küla, mis väärib esiletõstmist ja tunnustust just ühtehoidmise, järjepideva tegutsemise ja koostöövalmiduse eest,» sõnas komisjoni liige, Tartu ärinõuandla konsultant Kadri Pau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles