Eesti publik tahab võitlusringis show’d

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirkko Moisar pärast Xplosion Fight  Series'il turniiri võitmist.
Mirkko Moisar pärast Xplosion Fight Series'il turniiri võitmist. Foto: Albert Truuväärt

Eestis saab viimastel aastatel üsna regulaarselt näha võitlusspordiüritusi, mis toovad ka saalidesse tavaliselt paar tuhat inimest. Siinse turu on omavahel ära jaganud kolm korraldajat ja nende võitlussarjad: Xplosion, King of Kings ja Number One Fight Show. Kui võrrelda Eestit lähinaabritega, siis siin ihaletakse eelkõige show’d.

Võitlusspordimaailmas on endiselt ala number üks profipoks – seal on kõige rohkem vaatajaid ning liiguvad ka kõige suuremad rahasummad. Üle maailma teeb suurt tähelendu MMA võitlussari UFC. Eestis tuleb publik aga eelkõige kohale K-1 ja kikkpoksi matšide peale.

«Kui vaadata näiteks Soomet, siis seal tundub olevat ikkagi juhtiv ala profipoks. Eestis on selles vallas veel noored traditsioonid ja laiem publik ei ole veel kõigega nii süvitsi kursis,» rääkis üks Xplosioni korraldajatest Rene Sildvee. «Valdavalt käiakse Eestis ikkagi head show’d nautimas ning K-1 matšidega kaasneb seda kõige rohkem. Mujal maailmas, kus pikemad traditsioonid, osatakse ka sportlikku poolt rohkem jälgida. Seetõttu on ka profipoks ehk mujal laiemalt au sees.»

«Sellest, et publik naudib pigem show’d, annab saalis olles tunnistust näiteks see, et vahel on kuulda rohkem kaasaelamist tugevatele ja efektsetele löökidele, mis võivad maanduda kaitses, kuid perfektselt sooritatud kombinatsioone, mis tabavad vastast ja toovad nende sooritajale punkte, saadab vahel kaasaelajate väiksem ovatsioon,» lisas Sildvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles