Süürias sai pommirünnakus surma 32 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnaku järel Aleppos.
Õhurünnaku järel Aleppos. Foto: MEER ALHALBI/AFP/GETTY IMAGES

Süürias sai neljapäeval valitsusvägede pommirünnakus surma vähemalt 32 inimest, kelle seas viis last, teatasid inimõiguslased.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel tabas pommirünnak Aleppo idaosa.

"Õhtul leidis aset rünnakute ägenemine. Mitmed inimesed on rusude all lõksus," lisas keskuse juhataja Rami Abdel Rahman.

Uudisteagentuuri AFP Aleppos viibiva ajakirjaniku kirjeldusel oli rünnak kõrvulukustav ja ta nägi kolmekorruselist elumaja, mis oli tabamusest täielikult kokku vajunud.

"Me ei saanud aru, mis juhtus. Kõik varises järsku ümberringi kokku," kirjeldas majast eluga pääsenud Ahmad.

Süüria valitsusväed jätkasid teisipäeval pealetungi Aleppo ülestõusnute kontrolli all olevale idaosale, sundides tsiviilisikud põgenema. Valitsusväed on hõivanud viimase nädala jooksul kolmandiku linna idaosa Masaken Hanano piirkonnast.

Valitsusväed, keda toetavad Vene ja Iraani jõud ning Liibanoni šiialiikumine Hizbollah, võitlevad opositsiooni kontrolli all olevates piirkondades ülestõusnutega mitmel rindel.

Nädala jooksul on Aleppo idaosa kokkupõrgetes saanud surma üle 140 tsiviilisiku, rahvusvaheline üldsus on üha suuremas mures linna idaosas piiramisrõngasse jäänud enam kui 250 000 tsiviilelaniku saatuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles