Süüria beebi Angela Merkel ei saanud Saksamaal asüüli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlannast ema oma lapsega
Süürlannast ema oma lapsega Foto: PETROS GIANNAKOURIS/AP/Scanpix

Saksa meedia teatel ei saanud süüria imik, kes sai Saksa kantsleri Angela Merkeli järgi nime, ega tema vanemad Saksamaal asüüli.

Lapse vanemad saabusid Süüriast Saksamaale möödunud aastal ja naine sünnitas 27. detsembril 2015 tütre, edastab The Local.

Süürlased otsustasid lapsele anda Saksamaa kantsleri järgi nimeks Angela Merkel, näidates sellega Saksa võimudele tänulikkust, kuid nüüd said nad halva uudise, sest Saksa migratsiooniamet lükkas nende asüülitaotluse tagasi.

Pere teatel tegi see uudis neid kurvaks, kuid nad pandi Saksamaale sisserännanute kaitseprogrammi, mis sätestab, et välja ei saadeta neid põgenikke, keda ohustab nende kodumaal hukkamine, piinamine, alandamine ja teised ohud.

Al-Hamza pere saab seega veel umbes üheks aastaks jääda Saksamaale, kuid nad ei saa sinna kutsuda Süüriast sugulasi.

Pärast ühte aastat ajutist asüüli vaadatakse nende asüülitaotlus uuesti läbi ning kui nad oskavad piisavalt saksa keelt ja on leidnud tööd, võivad nad saada alalise elamisloa.

Saksa meedia kirjutas oktoobris, et üle 17 000 põgeniku on alates märtsist andnud Saksa riigi kohtusse, kuna nad pandi sisserännanute kaitseprogrammi ja neile ei antud alalist elamisluba.

Saksa kohus teatas sel kolmapäeval, et võimud ei peagi andma kõikidele süürlastele asüüli, vaid ainult osale, keda tõesti võib kodumaal ees oodata tapmine, piinamine ja vägistamine.

Saksa migratsiooniameti teatel vaatavad nad süürlaste puhul iga juhtumit eraldi.

Humanitaarorganisatsioonide ja inimõiguslaste arvates ohutavad Euroopast Süüriasse tagasi saadetavaid süürlasi vangistus ja hukkamine ning Saksamaa peaks sellega arvestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles