Stalnuhhin keeldub ERRiga suhtlemast, kuni tema ees on vabandatud (5)

Nele-Mai Olup
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihail Stalnuhhin.
Mihail Stalnuhhin. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin (KE) pole nõus ERRi ajakirjanikega enne suhtlema, kuni tema käest on vabandust palutud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Te kindlasti teate, et pärast seda, kui mind ei lastud debattidele, mina ei suhtle ERRiga, ei raadio ega televisiooniga ja nii see jääb,» ütles Stalnuhhin «Aktuaalsele kaamerale», kes soovis küsida nn katuserahade jagamise kohta tuleva aasta eelarves.

«Nii kaua, kuni need, kes käsu andsid mind mitte lasta, ei palu vabandust, on minu jaoks suhtlemine võimatu,» lisas rahanduskomisjoni esimees.

Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas sellist olukorda aktsepteerida ei kavatse ning lubas, et aitab probleemi lahendada. «Kindlasti Mihhail Stalnuhhin peab oma ametist tulenevalt andma intervjuusid, kui ajakirjandus seda küsib, veel enam, kui seda küsib rahvusringhääling,» ütles Ratas Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister».

Rahvusringhäälingu valimiste kord kirjeldas 2014. aasta venekeelset Raadio 4 debatti kui erakondade esinumbrite debatti, milles oli klausel, et esinejat on lubatud vahetada juhul, kui esinumbri keeleoskus pole debati jaoks piisavalt hea, kuid Keskerakonna toonase esinumbri Edgar Savisaare asendamist viimasel hetkel Mihhail Stalnuhhiniga ei aktsepteeritud põhjendusel, et Savisaar oskas piisavalt vene keelt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles