Saksamaal loobus pood jõuluehete müümisest (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media / Scanpix

Saksamaal Dortmundis asuv poeketi Woolworth filiaal otsustas sel aastal jõulukaupu mitte enam müüa, sest väidetavalt ei huvitu suurem osa klientidest neist karvavõrdki.

Kuigi jõulueelsel ajal teenivad paljud poed jõulukaupadega suuri summasid, loobus üks Dortmundi kauplus sel aastal nende müümisest täielikult, kirjutab Merkur.de.

Kui üks klient selle otsuse põhjust teada soovis, vastas kassapidaja talle ajalehe Bild sõnul: «Oleme moslemite pood, me ei taha jõuluehteid müüa.» Pood asub Dortmundi linnajaos Nordstadtis, kus linna ametliku statistika järgi on kristlased vaid 30 protsenti rahvastikust, mida on tunduvalt vähem kui Saksamaal keskmiselt. Ülejäänud Nordstadti elanikud on ateistid, moslemid, juudid ja teiste usundite esindajad.

Woolfworthi kaubandusketi pressiesindaja Diana Preiserti sõnul on tegemist puhtalt ärilise otsusega. «Loomulikult ei ole Woolworth moslemi ettevõte,» rääkis ta ajalehele Bild. «Jõulukaubad on meie sortimendis septembrist ja peaksid detsembri lõpuks läbi müüdud saama. Kuid selles filiaalis on nõudlus liiga väike. Seetõttu jagati jõulukaubad teiste filiaalide vahel ära.» Ka Nortstadti linnajaos asuva poe juhi Seda Capakcuri sõnul ei ostetud sealt eelmisel aastal pea ühtegi jõulukaupa.

Wooworth kuulub ettevõtetele HH Lizenz GmbH ja B.H. Holding GmbH. Mõlemat juhivad Jost Stefan Heinig ja tema poeg Benjamin. Esimene neist rajas 1994. aastal odavaid riideid müüva ettevõtte KiK.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles