Video: Putini pressiesindaja naine sattus holokaustiskandaali (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Navka ja Dmitri Peskov
Tatjana Navka ja Dmitri Peskov Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressijuhi Dmitri Peskovi abikaasa, iluuisutaja Tatjana Navka sattus skandaali, kuna esines Vene televisoonis holokaustiteemalises uisuetteastes.

Tatjana Navka ja ta tantsupartner, näitleja Andrei Burkovski kandsid triibulisi koonduslaagrivorme, tekitades sellega vaatajates nördimust ja pahameelt, edastab BBC.

Navka teatel oli nende etteaste inspireeritud elujaatavast filmist «La vita è bella», mille tegevus toimub koonduslaagris ja kus isa üritab oma poega õuduste eest kaitsta. 

Naine selgitas Instagramis: «Meie lapsed peavad teadma ja meeles pidama, et on olnud halvemaid aegu, kuid ma loodan, jumala abiga, et nemad ei pea seda ise üle elama».

Vene televisiooni esimene kanal näitab jäätantsusaadet «Jääaeg», milles näitavad oma uisutamisoskusi ja võistlevad tuntud vene staarid.

Navka ja ta tantsupartneri esinemist vaadanute sõnul häirisid neid viited koonduslaagrile, vangirõivastele ja ka Taaveti tähele, mida natsid sundisid juute kandma.

Paljud Instagrami kasutajad kritiseerisid Navka tantsuetteastet, et see näitas natside tekitatud õudusi, nagu see oleks tants olnud.

«Milline ignorantsus! Holokaustiteemaline jäätants mõnitas kuut miljonit mõrvatut, samas häbistas ta punaarmeelasi, kes vabastasid koonduslaagrite vange,» kirjutas üks venelane.

Teine lisas, et tal on selle etteaste pärast väga häbi.

Ameeriklannast komöödianäitleja Sarah Silverman, kes on juut, jagas videot Twitteris sõnadega: «Ei või olla!»

Jerusalem Posti teatel näitas Venemaa televisioon ka aprillis peaaegu samasugust tantsunumbrit. Selles kujutati natsiohvitseri, kes leidis klaveri seest juuditari. Nats ei tulistanud naist, vaid hakkas temaga tantsima Frank Sinatra pala «Fly me to the Moon» järgi. Siis aga tulistab keegi naist, ta hukub ning ohvitser hakkab karjuma ja tulistama.

Natsi-Saksamaa koonduslaagrites hukkus umbes kuus miljonit juuti, kuid ka 140 000 – 150 000 nõukogude sõjavangi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles