Sihtkohad, kus reisil kõige enam haigestutakse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõhuvalu.
Kõhuvalu. Foto: Panther Media/Scanpix

Talvepuhkusele sõidetakse sageli soojale maale, kus lisaks meeliülendavatele kogemustele saab koguda ka pisikuid.

Rohkem kui veerand reisil haigestunutest on käinud kas Egiptuses, Mehhikos või Dominikaani Vabariigis, selgus hiljutisest uuringust. Esiviisikusse mahtusid veel ka Maroko ja Kanaari saared, vahendab Daily Mail.

Kõikides nendes paikades on väga soe, mistõttu saavad bakterid seal ka paremini levida. Ühtlasi pakutakse tavaliselt kõik hinnas pakettides süüa Rootsi lauas, kus toit on pikalt letil seisnud enne, kui seda tarbima asud.

Peamiselt haigestuvad inimesed siis, kui toidu ligidale pääsevad loomad, toitu ei hoita ühtlasel temperatuuril ning see ootab kaua tarbimist või kui üldine hügieen on puudulik. Reisijad võivad saada nii salmonelloosi, kõhutüüfuse, kamülobakteri või kolibakteri. Haigustega kaasnevad sümptomid on oksendamine, kõhulahtisus, peavalu ning väsimus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles