Purjuspäi avarii põhjustanud pataljoniülem asus tööle Kaitseliitu (5)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Eero Tepp
Kolonelleitnant Eero Tepp Foto: Kaitsevägi

Kriminaaluurimise alla sattunud ja seejärel ametist lahkunud Eero Tepp töötab möödunud nädalast Kaitseliidus.

Postimees kirjutas läinud neljapäeval, et kaitseväe pioneeripataljoni ülem sattus purjuspäi autojuhtimise tõttu kriminaaluurimise alla. Kõnealune juhtum leidis tegelikult aset juba oktoobri lõpus, kui enam kui kahepromillise joobega Tepp sõitis pärastlõunasel ajal teisele autole tagant otsa. Õnnetuses keegi viga ei saanud, ent Tepp põgenes avariipaigalt ja ta tabati mõni aeg hiljem.

1. novembril astus kolonelleitnant Tepp kaitseväe teenistusest tagasi ning sellest ajast saati on ta tsiviilisik. Kauaks ta aga töötuks ei jäänud, sest varem kaitseväes muljetavaldavat karjääri teinud mees on juba viimase nädala töötanud Kaitseliidus.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ütles Postimehele, et see oli teadlik otsus. «Inimesel on raske periood ja ta palus abi, et sellest perioodist välja saada. Kui me räägime sõjaväes seda, et kedagi ei jäeta maha – ei elavaid ega surnuid –, siis me ei jäta maha ka neid, kes on eksinud. Talle tuleb võimalus anda,» selgitas Kiili oma otsust.

«Kui me räägime sõjaväes seda, et kedagi ei jäeta maha – ei elavaid ega surnuid –, siis me ei jäta maha ka neid, kes on eksinud. Talle tuleb võimalus anda»

Kiili märkis, et Tepp oli omal ajal Balti Kaitsekolledži parim eestlasest lõpetaja ja lisaks on mees seni laitmatu teenistuskäiguga silma paistnud. Küll aga on kaitseliidu operatiiv- ja planeerimisosakonnas spetsialistina tööle asunud Tepp esialgu neljakuulisel katseajal.

Kiili toonitas, et selle aja jooksul ei tohi Tepp libastuda. «Ja ta teab, et ka mina panen oma krediidi siin mängu, sest põhimõtteliselt on ta minu vastutusel,» ütles Kiili.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles