Video: Keenia iludusvõistlusel võtsid mõõtu albiinod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Keenias toimus albiinode iludusvõistlus, kus oli kohal ka Al-Jazeera veebikanal AJ+.

Nende albiinomeeste ja -naiste sõnum maailmale on, et ka albiinod võivad olla ilusad. Albiinode iludusvõistluse korraldamise laiem mõte on võidelda nendega seostuvate stereotüüpidega.

«Albiinosid ei nähta tavaliselt ilusate või kenadega,» märkis Keenia albiinode kogukonna esindaja Isaac Mwaura. «Väga harva kohtab neid sõnu ühes lauses. Meie soov on näidata oma andekust ja võidelda albiinode häbistamise ja diskrimineerimise vastu. Tahame neid seoseid murda.»

Albiinode Miss ja Mister Keenia võistlejad astusid lavale nendes kostüümides, mis tööd nad teha tahaksid. Selle eesmärk oli näidata, kui piiratud on tihtipeale nende valikud.

«Me oskame armastada, me oskame catwalk'i. Tavaliselt me ei patseeri poodiumitel, aga me püüame. Ja me suudame tegelikult teha kõiki neid asju, mida arvatakse, et me ei tee,» rääkis AJ+-le modell Sarah Wanjohi.

Aafrika lõuna- ja idaosas rünnatakse albiinosid ja eriti albiinodest lapsi siiani väga tihti, sest iidsete tavade kohaselt kasutatakse paljudes nõiarituaalides just albiinode kehaosi.

«Me tahame näidata, et on olemas albiinosid, kes on ilusad, enesekindlad ja saavad hakkama,» lausus Mwaura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles