Igapäevased asjaajamised ja poliitilised mängud

Urmas Suik
, Viljandi kodanik, kohalikel valimistel Reformierakonna ja sotside nimekirjas kandideerinu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Suik
Urmas Suik Foto: Erakogu

VILJANDI LINNAVOLIKOGUS on 27 liiget. Sotsidele, Isamaaliidule (kui IRL-i esimehe Margus Tsahkna pakutud vana nime kasutada) ja Reformierakonnale kuulub igaühele kaheksa ning Keskerakonnale kolm kohta. Linnarahva elu puudutavaid otsuseid tehakse kord kuus mittepoliitiliste linnaametnike ettevalmistatud tekstide põhjal. Mõnel harval juhul on laual ka volikogu liikmete ettevalmistatud tekstid. Esimese hooga tuleb sellistest meelde Keskerakonna pikka aega kõne all olnud pensionäride tasuta bussisõit.

Peale selle on Viljandis veel poliitiline linnavalitsus, kuhu kuuluvad lisaks linnapeale ja kahele abilinnapeale viis Reformierakonna ja IRL-i poliitikut. Koos käiakse kord nädalas, esmaspäeval. Otsuseid tehakse palgaliste ametnike ettevalmistatud materjalide põhjal.

Linnapea ja abilinnapead püsivad palgal seni, kuni püsib koos pärast valimisi või pärast eelmise valitsuse kukkumist moodustunud uus koalitsioon. Linnavalitsuse liikmetele makstakse hüvitist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles