Aab: Savisaare ja Keskerakonna rahaasjad on jätkuvalt lahtised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Keskerakonna ja selle endise juhi Edgar Savisaare rahaasjad on peasekretär Jaak Aabi sõnul jätkuvalt lahtised, sest erakonna poolt on valmisolek Savisaarele palka maksta, kuid Savisaar keeldub erakonna juhtidega suhtlemast ja annab kolmandate isikute kaudu segaseid vastuseid.

«Mina pole saanud Savisaarega otseühendust ja minu teada pole ka erakonna esimees Jüri Ratas temaga rääkida saanud,» ütles Aab esmaspäeval BNSile.

«Olen temaga ühenduses olnud kolmandate isikute kaudu ja mingeid vastuseid saan, aga selgeid vastuseid temalt ei tule. Tahe teda aidata on olemas, aga Savisaar peab nüüd ise ütlema, et mida ta konkreetselt vajab ja tahab.»

Aabi sõnul on Savisaar kolmandate isikute kaudu pidevalt otsustamist nädalate kaupa edasi lükanud. «Ta on öelnud umbes nii, et ootame veel ühe nädala ja kogu aeg nii. Nüüd vist viimane nädal tiksub. Ma ei tea, ma ei oska öelda konkreetselt, kas see vastus tuleb või ei tule. Aga seni kuni vastust pole ja selle saamine venib, ei saa me midagi konkreetset teha,» sõnas peasekretär.

«Põhimõtteline otsus talle 3500 eurost palka maksta on tehtud, aga see tuleb vormistada ja sellega ta peab ta ka ise nõustuma.» 

Aab kinnitas, et Savisaarel on võimalus kasutada Keskerakonna renditavat invatõstukiga bussi koos juhiga, aga ta pole viimasel ajal seda eriti teinud.

«Savisaare õigusabi kulude kinnimaksmise osas aga peame vaatama enda võimalusi. Ei saa öelda, et me kõik lihtsalt kinni maksama. Siin peab nõu pidama nii advokaatide kui temaga, et milline on prognoos, kaua, mida ja nii edasi. Ja tuleb vaadata eelarve võimalusi ning juhatus peab otsustama kas ja kui palju toetada. Praegu on õigusabikulude tasumine peatatud,» rääkis Aab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles