Esikülg 29. november

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinoteatri võte Viikingite külas.
Kinoteatri võte Viikingite külas. Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäev, 29. november 2016

Nr 279 (7875)

Sisseränne

Osa väljastpoolt Euroopa Liitu Eestisse tööle tulla soovijaid jääb ootele.

Eesti lk 6

Topeltbörs

Igakuine voolumõõtja näitude lugemine jääb peagi ajalukku, sest elektrit hakatakse müüma pakettidena nagu telekomiteenuseid.

Majandus lk 10–11

Kaardid segi

Prantsusmaa peaminister Manuel Valls võib pürgida riigipeaks isegi juhul, kui tema sotsialistist parteikaaslane François Hollande ilmutab soovi jätkata.

Välismaa lk 14

«Teadus ja Tehnika»

Digilahendus muudab HI-viiruse kandjate elu kergemaks.

Lk 25

Tsitaat

Tallinna Linnateatri dramaturg-lavastaja Paavo Piik:

Erinevalt Hollywoodi filmidest on teatrit raske subtiitritega jälgida ja ta ei saa kunagi päris sel moel levida.

Kultuur lk 18–19

Uus lõiv

Kahtlane maksukava

Põhimõtteliselt on autode maksustamine õige, suisa möödapääsmatu, leiab tegevtoimetaja Margus Mihkels. Kuid valitsuse kava maksustada sõidukite esmaregistreerimine vastavalt nende võimsusele aitab kaasa sellele, et meie teedele jäävad sõitma logud.

Lk 2

Asjade olulisus

Kuidas seljatada populismi?

Pole eriti tavaline alustada pealkirjas esitatud küsimusele vastust otsides tõdemusega: ma ei tea, tunnistab ajaloolane David Vseviov. Populistide elu võiks teha keerulisemaks. Mis polegi iseenesest raske. Tuleb lihtsalt asetada probleemid tegelikku pingeritta.

Lk 16

Äri ja elu

Eesti, kasva!

Eesti edu alus saab olla orienteeritus igakülgsele kasvule, elu- ja ärikeskkonna arendamisele, leiab ettevõtja Gert Jostov. Kui meil on Baltimaade parimad teed, Põhjamaade madalaimad maksud, Euroopa innukaimad ettevõtjad, ei saa seisakust enam juttugi olla.

Lk 17

Tsentristide reklaamiklubi. Tallinna volikogu opositsioon on skeptiline, kas võimuvahetus Keskerakonnas muudaks Tallinna Televisiooni kallutatud programmi.

Peaminister ja Keskerakonna juht Jüri Ratas loodab oma parteikaaslastest pealinna juhtidele, et need Tallinna Televisiooni (TTV) erakondlikust propagandast puhtamaks lööksid. Tema sõnul ei tohi Stenbocki majast aga korraldusi anda, kuidas peaks pealinn infot jagama.

Samas on väheusutav, et kui näiteks Keskerakond peaks Tallinnas võimult kõrvale jääma, siis paneksid pealinna uued valitsejad TTV täiesti kinni – avar meediaruum ahvatleb kõiki parteisid ja sellesarnaseid pealinna telejaamu leidub teisteski Euroopa riikides.

Eesti lk 4–5

Viikingite külas salvestati ETV aastavahetusprogrammi

Eile hilisõhtul algas Tallinna lähedal Viikingite külas ühenduse Kinoteater teine võttepäev – täpsemalt öeldes küll võtteöö –, mille käigus valmistati ette materjali, mis jõuab vana aasta lõpus Eesti Televisiooni ekraanile. Näitlejad hakkasid kogunema kell 21 ja seejärel läksid nad grimeerijate käe alla. Võte algas kell 23 ja kestis täna hommikul kella üheksani.

Pildil vaatavad režissöörid Arun Tamm (paremalt) ja Andres Kõpper, kuidas võiks sirbisarnane rekvisiitnuga läbistada grimmikunstnik Küllikki Perti pea. Tagaplaanil keskel näitleja Märt Pius. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles