Video: maailma vanim inimene saab täna 117-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Morano
Emma Morano Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Ametlikult on maailma kõige vanem inimene itallanna Emma Morano, kes sündis 29. novembril 1899 ja kes täna saab 117-aastaseks.

Guinnessi rekordite raamatu andmetel on Morano maailmas viimane inimene, kes on sündinud 19. sajandi lõpul, edastab AFP.

Emma Morano
Emma Morano Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Põhja-Itaalias Verbanias elava eaka naise sünnipäeva tähistavad koos temaga pereliikmed, reporterid ja linnapea Silvia Marchioni.

«Ma ei kutsu kedagi oma sünnipäevale, nad tulevad ise. Mu pereliikmed elavad üle maailma, neid saabub USAst, Šveitsist, Austriast, kuid ka Torinost ja Milanost. Lisaks pakun huvi ajakirjandusele,» lausus naine.

Emma Morano
Emma Morano Foto: Antonino Di Marco/AP/Scanpix

Morano vaimne ja kehaline tervis on hea, kuid kuulmisega on raskusi. Samuti on tal rääkimisprobleeme ja ta ei näe enam nii teravalt kui veel mõned aastad tagasi.

Enamiku ajast ta magab või siis sööb natuke.

Emma Morano
Emma Morano Foto: ANTONIO CALANNI/AP/Scanpix

Eelmine maailma kõige vanem inimene oli ameeriklanna Susannah Mushatt Jones, kes suri selle aasta 12. mail, olles Moranost paar kuud vanem. Pärast tema surma sai 116-aastasest Moranost maailma kõige vanem inimene. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles