Video: Saksa tuntud flirdikoolitaja õpetab põgenikele euroopalikke kombeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa flirdiekspert Horst Wenzel sisserännanuid koolitamas
Saksa flirdiekspert Horst Wenzel sisserännanuid koolitamas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Saksamaal Essenis toimus septembris esimene põgenikele suunatud suhte- ja flirdikoolitus, mis ei meeldinud kohalikele, kes põgenikke vägivallaga ähvardasid ja selle tõttu pidi politsei sündmust turvama, kuid sellest hoolimata on need koolitused jätkunud. 

Saksa tuntud suhteekspert, 27-aastane Horst Wenzel, hüüdnimega Härra Flirt, on seni nõustanud edukaid ja jõukaid mehi, kellel on olnud kas töö tõttu või mingil teisel põhjusel olnud raskusi naistega suhteid luua, edastab iltasanomat.fi.

Nüüd tegeleb Wenzel põgenikega, kellest suur osa on moslemid ja kes ei tea ega tunne Euroopa käitumis-, suhtlemis- ja flirdireegleid.

Suhteeksperdi teatel tahab ta anda oma panuse sisserännanute Saksa ühiskonda integreerimisse ning teha seda läbi suhte- ja flirditeema.

Wenzel õpetab oma koolitusel, kuidas Saksamaale saabunud migrandid peaksid avalikus ruumis käituma, milline on viisakas jutu alustamise viis ja millest vastassoo esindajaga rääkida.

Sakslasest eksperdi sõnul on Saksamaal suhtlemine ja flirtimine erinev näiteks Prantsusmaa suhtlusest ja flirdist.

Saksamaal on pärast selle aasta alguses Kölnis ja veel mitmes linnas toimunud juhtumeid, milles Põhja-Aafrikast pärit põgenikud ahistasid, käperdasid ja ka vägistasid naisi, hakatud noortesse sisserännanud meestesse suhtuma eelarvamuse ja vaenuga ning nende vastu suunatud vihakuriteod on  kasvuteel. 

Wenzeli esimene põgenikele suunatud suhte- ja flirdikoolitus sai juba enne selle toimumist palju ähvardusi ja selle tõttu tuli see viia läbi politseivalve all, kuid ka järgmisi koolitusi on olnud vaja turvata. 

Wenzel on saanud pärast kursusi tagasisidet, et sisserändajatele need meeldivad ja nad peavad neid kasulikuks.

Üks Wenzeli koolitusel osalenutest oli 24-aastane süürlane Omar Mohammed, kelle teatel oli tal raskusi sakslannadega suhelda, kuid enam ta ei karda neid.

«On raske suhelda naistega, kes on pärit teisest kultuuriruumist, nad on süürlannadest väga erinevad. Saksamaal kehtivad teistsugused käitumis-, suhtlemis-ja flirdireeglid kui Süürias. Kursusel tulid erinevused tugevalt esile,» teatas Mohammed.

Saksa «härra Flirt» soovitas sisserännanutel läheneda saksa naistele samm sammu haaval ja aeglaselt ning mitte kasutada jumalale või usule viitavat.

Näiteks arvas 20-aastane süürlane Essam Kadib Ban, et naistele peaks kohe ütlesa, et jumal lõi tema naiste jaoks, kuid Wenzel laitis selle maha, sest saksa kultuuriruumis ei ole sobilik nii öelda.

Wenzel selgitas, et Euroopas ei öelda esmakohtumisel «armastan sind ja tulen sinuga», sest see peletab inimesed eemale, mitte ei aita sõbraks saada.

Lisaks on eurooplased, kaasa arvatud sakslased, väga iseseisvad ja ei soovi, et keegi neile end kaela riputaks ja järele jookseks.

Wenzeli koolitusel tuli jutuks ka seks, kaasa arvatud üheöösuhe ning paljud moslemid pidasid seda patuks.

Üks araabia keelt emakeelena kõnelev noor mees ütles vihaselt, et seks enne abielu on patt ja kes seda harrastab, see ei ela kaua.

Wenzeli sõnul on veel palju tööd teha, enne kui sisserännanud saavad aru, et nad on teises kultuuriruumis ja teiste reeglite keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles