Kooselulepinguid sõlmitakse aina vähem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Notari tempel.
Notari tempel. Foto: Marina Pushkar

Eesti notarid on praeguseks sõlminud kokku 40 kooselulepingut. Võrreldes aasta algusega on sõlmitud lepingute arv olnud pidevas languses.

«Lepingute sõlmimise dünaamika järgi sõlmiti kooselulepinguid aktiivsemalt esimeses kvartalis – kokku 20 lepingut. Teises kvartalis sõlmiti kokku kaheksa ja kolmandas kvartalis kokku neli kooselulepingut,» ütles Eesti Notarite Koja tegevdirektor Eve Strang.

«Kuna nii oktoobris kui novembris sõlmiti neli kooselulepingut, siis on aasta viimases kvartalis sõlmitavate lepingute arv ilmselt veidi kõrgem kui teises ja kolmandas kvartalis,» sõnas Strang.

Notarite kojal ei ole Strangi sõnul andmeid selle kohta, kui palju lepinguid on sõlmitud sama – või erisooliste paaride vahel. Selle kohta puudub täpsem statistika. «Arvatavasti on enamus kooselulepingutest sõlmitud samasooliste, kuid osad ka erisooliste paaride vahel,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles