Repinski: töötajad olid mullu 400 päeva haiguslehel (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski.
Martin Repinski. Foto: Mihkel Maripuu

Maaeluministri Martin Repinski väitel oli Konju kitsefarmi majandusaruandesse töötajate arvestamisel sattunud raamatupidaja viga, mistõttu paistis välja, et tema ettevõtte töötajatele maksti töötasu kehtivast alampalgast vähem, kirjutab Põhjarannik.

Repinski sõnas ajalehele, et eelmine raamatupidaja oli täistööajale taandatud keskmise arvu tuletamisel kasutanud metoodikat, mis ei andnud õiget pilti töötajate arvust. Selle selgituse järgi oli neid tegelikult vähem kui 12, nagu on märgitud Repinski poolt äriregistrile esitatud aruandes.

Maaeluministri sõnul olid 2015. aastal tema töötajad kokku ligikaudu 400 päeva haiguslehel, mis samuti mõjutas keskmise töötasu kujunemist aastaaruandes esitatud andmete põhjal.

«Neid asjaolusid arvestades ei olnud keskmine palk alampalgast väiksem, vaid pisut suurem,» kinnitas Repinski Põhjarannikule, kuid ei soostunud konkreetset numbrit välja ütlema. Minister lubas seda teha lähiajal, kui saab raamatupidajalt üksikasjalikud selgitused.

Loe lähemalt Põhjarannikust

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles