Andres Metsoja: Uus koalitsioonileping kui poliitiku ränduriromaan

Andres Metsoja
, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: PP

Enne kui alustan koalitsioonileppest, tahan klaarida tolle müstilise tondijutu “vasakpöördest”. Selle jutuga on nagu August Gailiti ränduriromaani peategelase Toomas Nipernaadi tädi Katariina Jee fenomeniga: see lisab emotsioone ja unistusi, milleta elu oleks igav ja värvitu, kuid on siiski väljamõeldis. Mina seisan ikka parempoolse ja konservatiivse maailmavaate eest.

Pärnumaale on oluline, et vastne koalitsioon on suutnud vigadest õppida ja teinud otsuse, et majutusettevõtete käibemaks jääb senisele tasemele. See ei tõuse, nagu oli plaanis. Seega säilitatakse sektori konkurentsivõime naaberriikidega. Investoritelt kasumi äravõtmine pole parempoolne majanduspoliitika.

Ettevõtete juhtide arvutuste kohaselt pidanuks Tervis Spaa Grupp pidanud kandma lisakulu 300 000 eurot ja Estonia Resort Hotel & SPA 220 000 eurot aastas. Turismi eestkõneleja Heli Müristaja arvutuste kohaselt jäeti selle otsusega ettevõtetele alles umbes 1,5 miljonit eurot aastas (2017. aasta ööbimiste arvu prognoos on 822 567 inimest), millest suur osa investeeritakse Pärnumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles