Uue valitsuse ministrid on saanud hulga poliitilisi nõunikke (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratase valitsus ametisse astumisel.
Jüri Ratase valitsus ametisse astumisel. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi nädala eest ametisse astunud uue valitsuse ministrite meeskondade komplekteerimine jätkub, on hulk poliitilisi nõunikke juba ametis.

Keskerakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase büroo juhatajana on tööd alustanud Ratase senine nõunik riigikogus Tanel Kiik. Riigikogu aseesimehe büroost läheb peaministri büroosse tööle ka Alina Tubli ja riigikogu Keskerakonna fraktsioonist Natalia Malleus. Majandusnõunikuna jätkab peaministri büroos tööd Martin Lindpere, julgeolekunõunikuna Kadri Peeters ja välisnõunikuna Rein Tammsaar.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps on oma nõunikuks võtnud Maarja Keskpaiga, kes seni töötas haridusvaldkonna nõunikuna riigikogu keskfraktsioonis. Fraktsioonist on nõunikud saanud ka majandus- ja taristuminister Kadri Simson, keda abistavad saadikurühma senine pressinõunik Jaan Männik ja fraktsiooni sekretariaadi senine juht Peeter Kadarik.

Riigihalduse ministri Mihhail Korbi nõunikuna on tööle asunud Tallinna linnavolikogu liige Aleksandr Zdankevitš, samuti peaks tema nõunikuks saama seni Põhja-Tallinna vanemat nõustanud endine noortevolikogu juht Kea Kruuse. Maaeluministri Martin Repinski nõunikuna alustab uuel nädalal tööd põllumajandusettevõtja Tõnis Riisk.

Sotsiaaldemokraatlikust Erakonna ministritest pole seni ainsana nõunikke tööle võtnud välisminister Sven Mikser. Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo nõunikuna on tööd alustanud erakonna meediajuht Heidi Ojamaa, siseministri Andres Anvelti abina aga partei finantsjuht Katrin Lugina.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe, tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski nõunikena jätkavad Andri Maimets, Katri Eespere ja Igor Ljapin ning kultuuriministri Indrek Saare nõunikuna Silver Meikar.

Isamaa ja Res Publica Liidu ministritest pole nõunikke veel tööle võtnud sotsiaalkaitseminister Kaia Iva. Erakonna esimehe, uue valitsuse kaitseministri Margus Tsahkna nõunikuna jätkab Susan Lilleväli, kes nõustas Tsahknat ka sotsiaalministeeriumis.

Keskkonnaministri Marko Pomerantsi nõunikena jätkavad Kati Kuusk ja Andrus Saare, rahandusministri Sven Sesteri nõunikena Jüri Raatma, Aivo Vaske ja Sirle Rosenfeldt ning justiitsministri Urmas Reinsalu nõunikuna Madis Kübar ja abina Kristjan Rohioja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles