Koolijuhi soov: lõpetage hariduse reformimine!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvalased 2009. aastal kodulinnas vabariigi aastapäeva paraadi jälgimas.
Narvalased 2009. aastal kodulinnas vabariigi aastapäeva paraadi jälgimas. Foto: Raigo Pajula

Narva eesti gümnaasiumi direktor Uta Kroon-Assafrei ootab president Toomas Hendrik Ilveselt, et see kutsuks poliitikuid üles lõpetama hariduse reformimine.

«Koolijuhina ütlen, et president võiks oma kõnes öelda: lõpetage hariduse reformimine! See on juba absurd,» vastas Kroon-Assafrei Postimehe küsimusele, millest president tänavuses vabariigi aastapäeva kõnes rääkida võiks.

Koolijuht märkis, et ühelt poolt oleme igasugustest tabelites ning PISA testides kõrgetel kohtadel, aga kogu aeg reformime. «Mida me siis tahame reformida, et langeks neis tabelites?»

Kroon-Assafrei hinnangul on Ida-Virumaa vaatenurgast raske presidendile midagi soovitada. «Selge, et Ida-Virumaal sõnade ja kõnedega midagi ei muuda. Olgem realistid, Narvas Eesti presidendi kõnet ei kuulata, vaadata ega loeta.»

Direktor lisas, et Narva eesti gümnaasiumis on ka vene peredest ja segaperedest pärit lapsi, ent tegemist on eestikeelse kooliga. «Kuid ikkagi – ma olen ise õpilastelt küsinud, kes on Eesti (meie) president. Vastuseks aga kuulnud: Dmitri Medvedev. See on reaalne elu Narvas,» tõdes koolijuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles