Mehhiko väljendas pettumust Carrieri otsusega seoses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Carrier

Mehhikos väljendasid Nuevo Leoni osariigi võimuesindajad kolmapäeval pettumust seoses USA ettevõtte Carrier Corporation otsusega jätta töökohad Ühendriikidesse.

Õhukonditsioneere valmistav Carrier teavitas päev varem, et on jõudnud Ühendriikide presidendivalimised võitnud Donald Trumpiga kokkuleppele, mis võimaldab jätta Indiana osariiki pea tuhat töökohta.

Carrieril on praegu Nuevo Leonis tehas ja ehitatud on veel teinegi, mida pole veel käiku lastud ja mis oli osa kavandatavast 200 miljoni USA dollari suurusest laienemisplaanist.

"Selle otsuse tähendus on Nuevo Leoni ja ka Carrieri jaoks väga tõsiste tagajärgedega," märkis senaator Marcela Guerra.

Trump ja tema asepresidendikandidaat Mike Pence plaanivad sõita neljapäeval Indianasse, et koos ettevõtte juhtkonnaga kokkulepe avalikustada. Trump kinnitas teadet, lubades oma Twitteri kontol töötajatele "suurepärast tehingut".

Trumpi kampaania keskendus suuresti lubadustele hoida ettevõtteid nagu Carrier viimast töökohti välismaale. Sellel põhines ka tema ootamatu edu töölisklassi kuuluvate valijate seas osariikides nagu Michigan, mis on presidendivalimistel tavapäraselt demokraatide poolt hääletanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles