Colombia kongress ratifitseeris rahuleppe vasaksissidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ivan Valencia/AP

Colombia kongress ratifitseeris kolmapäeval ametlikult rahuleppe vasaksisside rühmitusega Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC).

Alamkoda kiitis 310-leheküljelise rahuleppe heaks ühehäälselt. Päev varem oli rahulepe saanud heakskiidu senatis.

Rahuleppele vastu olnud parempoolne partei Castro Democratico lahkus senatist enne hääletust dokumendi üle teisipäeva öösel. Seejärel andis senat sellele heakskiidu 75 poolt- ja 0 vastuhäälega.

Rahuleppe teksti tuli muuta pärast varasema versiooni läbikukkumist 2. oktoobril korraldatud referendumil. Colombia president Juan Manuel Santos ja sissirühmitus FARC allkirjastasid nädala eest rahuleppe uue versiooni. Seda rahulepet rahvahääletusele ei panda.

Aastal 1964 asutatud Colombia suurim sissirühmitus FARC ja Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) on kaks viimast vasakpoolset sissirühmitust, mis osalevad relvakonfliktis, milles on riigis enam kui 50 aasta vältel surma saanud üle 260 000 ja kadunuks jäänud 45 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles