Maaeluministri nõunikuna asub tööle Juhan Särgava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Särgava.
Juhan Särgava. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Esmaspäeval, 5. detsembril  asub maaeluminister Martin Repinski nõunikuna tööle Juhan Särgava. Juhan Särgava on olnud Eesti Põllumeeste Keskliidu president ja tuntud Eesti ühe suurema mahepõllumajandusettevõtte Saidafarmi juhi ja omanikuna.

„Juhan Särgaval on laiapõhjaline kogemus erinevate põllumajandusega seotud organisatsioonide juhtimisest ja praktiline kogemus Eesti ühe edukama mahepõllumajandusettevõtte Saidafarmi ülesehitamisel, seejuures on ta tegelenud nii esmatootmise kui töötlemise arendamisega. Samuti on ta tegelenud aastaid põllumajanduse ja maaelu teemadega kohaliku omavalitsuse tasandil,“ üles maaeluminister Martin Repinski. „Loodan, et tema teadmised ja kogemused ning terviklik vaade põllumajandusele aitavad võtta otsuseid, mis viivad põllumajandussektorit edasi.“

Juhan Särgava on sündinud 1954. aastal. Ta on lõpetanud Eesti Põllumajandusakadeemia põllumajanduse mehhaniseerimise teaduskonna insener-mehhaanikuna. Särgava on töötanud Kostivere sovhoosis (aastatel 1976-1979), Ravila sovhoosis peainsenerina (aastatel 1980-1986) ja 1986-1994 Saida sovhoosi majandijuhina. Aastatel 1994-1996 töötas Juhan Särgava Eesti Põllumajandusministeeriumi maamajandusosakonnas. Särgava on Saidafarmi asutaja, juht ja tuumikomanik alates aastast 1992.

Juhan Särgava on olnud Eesti Biodünaamika Ühingu esimees aastatel 1992-1997, alates 2004. aastast on ta olnud Harju Taluliidu juhatuse liige ning aastatel 2010-2016 Eesti Põllumeeste Keskliidu president.

Aastatel 1999-2009 on Juhan Särgava olnud Nissi vallavolikogu esimees ja Harju omavalitsusliidu juhatuse liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles