Üleminek kineskooptelerilt nutitelerile: jõulumeelelahutus kümme korda kvaliteetsemalt (2)

, Digitarga peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiteleri saabumise üle kortsutas kulmu vaid kommuuni liige kass, kellel teleri peal lesimine enam nii lihtsasti välja ei tule.
Nutiteleri saabumise üle kortsutas kulmu vaid kommuuni liige kass, kellel teleri peal lesimine enam nii lihtsasti välja ei tule. Foto: Digitark

Tallinna kesklinnas noortekommuunis elavad Marii ja Ann on aastaid kasutanud koduseks meelelahutuseks vana kineskooptelerit, kuigi nad peavad end nutiteadlikeks inimesteks, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark, võttes härjal sarvist ja tegi testi ning andis tüdrukutele kasutada kaasaegse, soodsa ja nutika 40'' LED-teleri Hitachi ja jälgib nüüd, kuidas kulgeb tüdrukutel harjumine kaasaegsete meelelahutsvormidega nagu intuitiivne Telia TV koos filmiriiuli, järelevaatamise ja kaminakanaliga.

Digitark helistab: „Tere, Marii, kuulsin, et kasutate jätkuvalt kineskooptelerid. Tooksin teile ühe teleka paariks nädalaks ja siis ütlete, mida sellest arvate.“ Ja mõne hetke pärast oli meie neljanda korruse ukse taga suur kitsas kast koos pakikandjaga – 40'' Hitachi soodne nutitelerTelia TV ühendus oli tüdrukutel juba olemas.

Vaata ka Digitarga stuudioklippi samal teemal:

NUTIKUST JA KRUVIKEERAJAT TARVIS

Algas ülespanekuperiood. Avastasime, et peale korraliku teleka puudumise on meil kodus ka krooniline kruvikeerajakriis. Lõpuks leidsime kambapeale pisikesed kruvikeerajad – muideks läheb selle teleka ülespanekuks neid tarvis väga minimaalselt, vaid jalgade alla kruvimiseks.

Telekas püsti, jätkus seikus telekasse tarkust seadistades – valguskaabel on siin korteris olemas, aga kineskooptelekast nutikale üle minemine võttis veidi aega. Kanalite otsimise tulemusena leidsime üles vaid ühe sahiseva venekeelse Moskva-põhise kanali.

Telia TV nutitv menüüst on kogu meelelahutus lihtsasti kättesaadav.
Telia TV nutitv menüüst on kogu meelelahutus lihtsasti kättesaadav. Foto: Telia

Mingid kaablid olid kuskil valesti. Kuid ühe kaabliliigutamise järel tabasime ka need kanalid, mis meil ennegi olid. Algas nutiajastu. Kolme puldi asemel piisas nüüd ühest!

Telekas ise on kolm korda suurem kui eelmine, kvaliteedivahe nii helil kui ka pildil kümnekordne.

Loe Digitargast: Viis soovitust: kuidas osta uut nutitelerit?

HÜPE NUTIAJASTUSSE

Ehk siis üleminek oli hüppeline. Küll aga pole mitte heli- ega pildikvaliteet see, mis kõige toredamaks osutus. Reklaamivaenulikud inimesed nagu me oleme, oleme õnnelikud, sest nüüd saame rahulikult toidu valmis teha, kui saade juba käib, siis vajutada „Vaata algusest“ ning niimoodi reklaamipausid vahele jätta, kuniks meie saade reaalajale järele jõuab.

Pult reageerib kiiremini kui eelmine ja igasugu funktsioonide kasutamine (peale kanali vahetamise ka kinoriiuli või raadio avamine) on intuitiivne ja mugav.

Väga suur pluss võrreldes kineskoobiga on ka võimalus manada ekraanile videod otse YouTube'ist või veel parem – Netflixist, mis jõuab samuti Telia TV menüüsse peadselt. Kui Telia filmiriiulis või videolaenutuses on midagi puudu, siis Netflixi on tõesti mõnusam nautida suurelt ekraanilt, võrreldes väikse 13-tollise arvutiekraaniga.

Ja loomulikult ei tohi unustada Telia Kaminakanalit, mis on nüüd ilusas koloriidis ja mõnusa praksumisega. Kurb on vaid kodusel kassil, kes enam ei saa teleka peale ronida.

Nutiteleri üllatav meelelahutusmaailm

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles