Ratas: Stalnuhhin peab aru saama, et ajakirjandusega suhtlemine kuulub tema töökohustuste hulka

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Jüri Ratas, Margus Tsahkna.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Jüri Ratas, Margus Tsahkna. Foto: Liis Treimann

Peaminister Jüri Ratas kinnitas, et on Riigikogu rahanduskomisjoni esimehele Mihhail Stalnuhhinile tuletanud meelde tema ametikohast tulenevaid kohustusi, millest üks on anda informatsiooni avalikkusele ajakirjanduse teel.

Ratas ütles, et vestles Stalnuhhiniga reedel pärast enda antud intervjuud ERRi raadiole. «Ta ütles mulle seda, mis ta on öelnud ka meediale. Tal on suur solvumine aastast 2014. Ma lohutasin teda ja ütlesin, et ta püüaks sellest solvumisest üle saada,» ütles Ratas täna valitsuse pressikonverentsil.

Ratas tuletas Stalnuhhinile meelde, et amet kohustab teda edastama avalikkusele informatsiooni ja seda saab teha vaid läbi ajakirjanduse. «Kui ta siiani seda teinud ei ole, siis helistan talle uuesti, kuulan ja lohutan teda. Nali naljaks – ta peab aru saama, et ta peab seda tegema.»

Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik püüdis paar päeva tagasi saada Stalnuhhinilt kommentaari, kuid viimane keeldus ja nentis, et tal on ükskõik ning peaminister võib ta ka lahti lasta.

Küsimusele, kas Ratas on valmis Stalnuhhini lahti laskma, kui ta veelkord keeldub suhtlemast, vastas ta: «Ma ei usu, et ta enam keeldub. Ma usun, et ta saab selgelt aru, et see käib tema töökohustuste hulka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles