ERMi külastas kahe kuuga üle 60 000 inimese

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

November oli taas rahvarohke, tõdes Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonispetsialist Henri Zeigo kaks kuud tagasi avatud muuseumi külastatavusest rääkides. Raadi endise sõjaväelennuvälja servas uksed avanud uut maja külastas novembris 30 188 muuseumisõpra ning kokku on majas neid käinud nüüd juba 62 765.

Kui analüüsida täpsemalt novembrikuu külastajate statistikat, siis tuleb välja, et neist 10 309 külastas lisaks näitustealale ka majas peetavaid konverentse, haridusprogramme, koolitusi, teatrit, kontserte. Eelmine kuu paistis silma just väga tiheda kultuurisündmuste programmiga. Teatrisaalis oli mitmeid etendusi («Vägi», «Popi ja Huhuu», «Ma pigem tantsiksin sinuga», «Web Demon» jt) ja sai kuulata meeleolukaid kontserte (Mick Pedaja debüütplaadi esitlus, Indrek ja Paul Kristjan Kalda kontsert, džässiõhtud jm).

Muuseumis olid ka õpi- ja töötubade päevad «Igas aines on ainest!», millest võttis osa 400 Raatuse kooli õpilast ja õpetajat.

Arvestades seda, et muuseum oli tavapäraselt neljal esmaspäeval suletud, tuleb keskmiseks päevakülastuseks 1161 inimest. Rekordilisel külastuspäeval, 19. novembril käis ERMis 2503 huvilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles