Video: Colorado arst nimetas Michelle Obamat ahvinäoks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama
Michelle Obama Foto: Riccardo Savi/Riccardo Savi/Sipa USA/Scanpix

USA esileedit Michelle Obamat on viimastel nädalatel mitmel korral rassistlikult rünnatud ja ta nahavärvile on viiteid tehtud.

Hiljuti ründas teda sotsiaalmeedias Colorado ülikooli meditsiinikooli arstist õppejõud Michelle Herren, kes pani Facbooki Obama pildi koos tekstiga, et ta on ahvinägu, edastab The Independent.

Herreni, kes töötab ka anestesioloogina, tööleping peatati pärast USA esileedi ründamist.

Arst teatas sotsiaalmeedias, et Michelle Obama üritab endast head muljet jätta õigete sõnade ütlemisega, kuid ta sõnadel ei ole jõudu.

«Obama on viletsa keeleoskusega ahvinägu. Ütlesin selle välja ja ma ei ole rassist, räägin asjadest nii, nagu need on,» kirjutas arst.

Michelle Herreni postitust märkas Facebooki kasutaja Joann Nieto, kes saatis Colorado ülikooli Herreni kohta kirja, milles teatas, et arst peidab oma rassismi end mitte rassistlikuks kuulutamise taha, kuid ta jääb ikkagi rassistiks.

Herren teatas siis sotsiaalmeedias, et ta kommentaar kisti kontekstist välja ja ta ei teadnud varem, et sõna «ahv» on rassistlik.

Facebook eemaldas Herreni kommentaari ja sulges ta lehekülje.

USA meedia teatel ei saa Herren pärast juhtunut mõnda aega patsientidega tegeleda, kuid ei ole teada, kas ta eemaldati töölt ametlikult.

«Kuni järgmise teateni ei võta meditsiinidoktor Michelle Herren patsiente vastu ega paku Denver Health kliinikus anestesioloogiat,» edastas arsti tööandja.

See teade lükkas ümber varasema, mille kohaselt olid tööandjad ta rassistlikust suhtumisest häiritud, kuid töölt teda ei tagandata.

Paar nädalat tagasi ründas Michelle Obamat rassistlikult Lääne-Virginia Clay aktivist Pamela Taylor, kes nimetas esileedit «kontsadel ahviks». Clay linnapea Beverly Whaling arvas sama ja ta astus pärast skandaali puhkemist tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles