Soome leht: Helsingis tellitud ilulõikus tehti Pärnu eramajas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlanna rinnalõikus jäi soovitud tulemuseta.
Soomlanna rinnalõikus jäi soovitud tulemuseta. Foto: Caro / Scanpix

Helsingi kliinikust ilulõikuse ostnud klient võib avastada ennast üsna ootamatust olukorrast, kirjeldab Soome päevaleht Helsingin Sanomat ühe soomlanna kogemusi.

Just nii juhtus 23-aastase Vantaast pärit naisega, kes pani Helsingis Kampis asuvas kliinikus rinnaoperatsiooni kinni pool aastat ette. Paar päeva enne operatsioonipäeva teatati, et sel päeval ei olevatki võimalik teda opereerida.

Lõpuks määrati uus aeg järgmiseks nädalaks ning naine sõitis õhtuse laevaga Eestisse, sest operatsioon pidi tehtama Tallinnas. Sadamas ootasid teda kaks noort meest vana autoga.

Naine viidi Pärnusse, kus ta veetis öö hotellis, mille eest pidi ootamatult ise tasuma. Järgmisel päeval viis väidetavalt kreeklasest arst, kes lõpuks ka operatsiooni tegi, ta autoga operatsioonipaigale. Naine arvas, et sõidetakse mõnda haiglasse, kuid sihtkohaks oli hoopis hotelli lähedal asuv suur valgetest tellistest eramu.

«Alumisel korrusel oli lett, mille taga oli uks, mis viis operatsioonilauaga tuppa. Ülemine korrus oli nagu suvalises elumajas, seal oli kaks magamistuba, diivanid ja teler,» kirjeldas naine. Lepingu kohaselt pidi talle paigaldatama 3,5-3,75 detsiliitrised implantaadid ning tehtama rindade tõstmise lõikus.

Naine ootas, et operatsiooni teinud arst tuleb teda järgmisel päeval vaatama ja selgitama näiteks kirjalikes juhistes mainitud operatsioonijärgse massaaži üksikasju, kuid too jättis vaid hüvasti ning «läks Kreekasse».

Patsiendi tervise vastu tundis huvi vaid «üks eesti memm», arvatavasti kunagine medõde. Valuvaigisteid soovitas too siiski naisel endal osta. Küll aga nõustus ta patsiendi oma autoga sadamasse viima.

«Mul pidi tagasisõidu ajal olema kajut, kuid seda ei olnud ja nii lamasin laeva koridoris ja kartsin, et purjus inimesed võivad mulle peale astuda. Mõne aja möödudes hakkas naisel üks rind valutama ning ta pöördus kliinikusse, kust oli 3700 eurot maksma läinud operatsiooni tellinud. Seal kehitati vaid õlgu ja soovitati tal kasvõi perearsti poole pöörduda.

Naisel oli kaebus ka selle kohta, et talle pandi Pärnus teistsugused implantaadid, kui oli alguses kokku lepitud ning rindade tõstmise operatsioon jäi hoopis tegemata.

Operatsioonist on möödunud aasta, kuid Soome tarbijakaitsekomisjon pole suutnud kaebust tänaseni lõpuni menetleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles